Hvornår er der tale om funktionel eller kosmetisk kirurgi

maj 24, 2023

Operationer i ansigtet er ofte kædet sammen med opstramning, løft og kosmetisk forbedring af ens udseende. Kosmetisk kirurgi bliver brugt til at få folk til at se yngre ud og ordne diverse aspekter, der måtte være blevet påvirket af tyngdekræften over årene. På vores klinik laver vi mange funktionelle øjenkirurgiske indgreb.

Vi sørger for at fjerne de gener folk måtte have ved deres øjenomgivelser, og giver dem bedre brug af deres øjne. Alligevel er der en stor del af vores operationer, som efterlader vores patienter med et løft i deres udseende. Løft af et hængende øjenlåg eller fjernelse af løs, overskydende hud fra øjenåget, giver som oftest patienten et nyt, friskere udseende.

På klinikken laver vi også kosmetisk kirurgi, selvom der næsten altid også er en funktionel fordel ved dem. En af disse operationer er fjernelse af overskydende hud og fedt fra øvre eller nedre øjenlåg. Her har folk ofte over årene fået poser eller ”puder” over eller under øjnene, som får dem til at se ældre ud. Puderne over øjnene kan få patienten til at have svært ved at åbne øjnene, fordi det er hårdt at holde alt den overskydende hud oppe.

En anden øjenlågsoperation vi udfører, er opstramning af et tungt øjenbryn. Denne operation løfter både øjenbrynet og den hud der er nedenunder. Således kan det påvirke den hud, der er omkring øjnene, og forbedre patientens udsyn samt lette de gener man har haft ved at skulle kigge ud under de tunge øjenbryn, såsom hovedpine. Som en bonus giver dette ofte et rigtig flot ansigt, som fremstår yngre og mere imødekommende.

En af de store forskelle på funktionel og kosmetisk kirurgi er prisen. Har man et problem, der påvirker brugen af ens øjne, kan man til tider få tilskud fra den offentlige sygesikring til dette, men det kan man ikke til kosmetiske behandlinger.

Relaterede indlæg

Privat versus offentligt betalt øjenlågsoperation

Privat versus offentligt betalt øjenlågsoperation

Gratis operation af øvre øjenlåg betalt af sygesikringen kan foretages, når der er højst 3 millimeter fra undersiden af øjenlågshuden til midten af pupillen. Herudover skal du have nogle subjektive gener. Du behøver ingen henvisning fra egen læge for at få en tid hos...

SMERTEFRI BEDØVELSE

SMERTEFRI BEDØVELSE

Hos os gør en øjenlågsoperation ikke ondt. Som én af de eneste klinikker i Danmark bruger vi en speciel lokalbedøvelse, som gør at anlæggelsen af bedøvelsen er helt smertefri hos næsten alle patienter. Bedøvelsen er ufarlig og virker ligeså godt som almindelig...

Kongres på Hawaii

Kongres på Hawaii

I januar i år rejste vi helt til Hawaii for at deltage i den meget anderkendte kongres "Hawaiian Eye 2023", hvor nogen af verdens dygtigste øjenkirurger samles een gang om året. Vi deltog blandt andet i foredrag og sessions omkring avanceret øjenlågskirurgi,...

+(45) 52 12 12 12

[email protected]