Hvorfor får man poser under øjnene?

maj 24, 2023

Hvis man har overskydende hud eller fedt under øjnene, vil man altid have poser under øjnene. Det er ikke det samme som at have mørke rander under øjnene, fordi man har sovet dårligt. Her er der tale om en permanent tilstand, hvor det nedre øjenlåg hænger eller buler fremad. Nogle får det som følge af genetik, andre får det med alderen, fordi huden bliver mindre stram og fedtet fra øjenhulen søger frem under øjenlågshuden. For de fleste er poserne ikke et problem, andet end rent kosmetisk. For nogle få er poserne dog meget generende, og kan eksempelvis give problemer, når man har briller på.

Bare rolig – det er helt normalt

Ændringer i huden er helt normalt, og noget der sker for alle, som de bliver ældre. Den glatte hud du havde, da du var ung, kan ikke bibeholdes af magisk creme, særlig kost eller speciel behandling. Huden og dennes bindevæv bliver med tiden slapt og hænger. Det er forskelligt fra person til person, hvordan dette ser ud, og præcis hvilken effekt det har på ansigtet. Er man meget uheldig, vil man allerede tidligt i 30èrne eller 40’erne blive ked af sine øjenomgivelser, hvis huden er særlig tynd, der er særlig stor udposning af fedt, eller simpelthen fordi der er meget hud i øjenomgivelserne. Andre er signifikant ældre, før de begynder at se effekten på øjenomgivelserne.

Behandling af poser under øjnene

Forskellige kure og cremer mod ”poser under øjnene” hjælper ikke. Dårlig kost og et stort forbrug af alkohol og cigaretter kan gøre huden under øjnene mørkere, og derved få poserne til at fremstå endnu større. Vil du have fjernet poserne operativt, kan du kontakte os på klinikken. Øjenlågsoperationen tager omkring en time, og du vil efter få uger oftest ikke kunne se arrene. Til gengæld vil du have et nyt, sundt og veloplagt udseende.

Relaterede indlæg

Kongres på Hawaii

Kongres på Hawaii

I januar i år rejste vi helt til Hawaii for at deltage i den meget anderkendte kongres "Hawaiian Eye 2023", hvor nogen af verdens dygtigste øjenkirurger samles een gang om året. Vi deltog blandt andet i foredrag og sessions omkring avanceret øjenlågskirurgi,...

Hvornår er der tale om funktionel eller kosmetisk kirurgi

Hvornår er der tale om funktionel eller kosmetisk kirurgi

Operationer i ansigtet er ofte kædet sammen med opstramning, løft og kosmetisk forbedring af ens udseende. Kosmetisk kirurgi bliver brugt til at få folk til at se yngre ud og ordne diverse aspekter, der måtte være blevet påvirket af tyngdekræften over årene.

Gode tanker at gøre sig inden en operation

Gode tanker at gøre sig inden en operation

Når man kigger på før- og efterbilleder af operationer, er det særlig svært at se den lange proces, der ligger til grund for de fantastiske resultater. Inden man beslutter sig for at gå efter en operation, er der et par aspekter man bør overveje, et par tanker, man bør gøre sig og et par spørgsmål, man bør stille sig selv.

+(45) 52 12 12 12

[email protected]